Förslag

Här kan ni skriva egna förslag och diskutera andras inlägg.

17 thoughts on “Förslag

 1. Hej !
  Jag tycker att fler borde få reda på allt bra Gnarp med närmaste omnejd har att erbjuda.
  Dels är det många inflyttade men också de som tillfälligt besöker orten som bara ser eller bara känner till en bråkdel av allt bra denna ort har.
  Min idé är att fixa till en broschyr som sponsras av företagen i Gnarp som också självklart har en given plats i broschyren med ev rabatterbjudanden men att detta blandas med info om olika aktiviteter och naturupplevelser, självklart bör det även finnas en karta så det är lätt att hitta till alla smultronställen.
  Broschyren läggs ut på serviceställen o turistkontor men även att den skickas hem till nyinflyttade och det bidrar till att man känner sig positivt välkommen o den känslan sprider man gärna vidare.

 2. Hej!
  Vi är flera som gått och småpratat om att lekplatsen som en gång var på vallenrenen skulle vara värd att satsa på att göra fin! Då kom vi att tänka på Allas Gnarp!
  Det skulle behövas några gungor, nya nät till fotbollsmålen och kanske lite färg, en sandlåda, och om man vill någon rolig klättervägg! Vi är ju många barnfamiljer i området, och jag driver ju alternativ pedagogisk omsorg så skulle man även kunna köpa in en åkgräsklipare så skulle det ju vara lätt att hålla fint där, och det är ju något jag och vårt företag skulle kunna hjälpa till med!

  • Hej Caroline!

   Tack för ditt förslag. Vi tar upp detta på vårt kommande styrelsemöte i slutet av augusti.

 3. Gnarp skulle behöva fler bänkar i de offentliga miljöerna. När jag tänker närmare på det kan jag bara erinra mig om att det finns en bänk framför kulturstjärnan och butiken. Kanske finns det några järn-bänkskelett från förr som skulle kunna gå att ställa ordning. Bra om t.ex äldre vill sätta sig att vila till och från affären eller bara för uppmuntra möten så att allmänheten, gammal som ung ska ges möjligheten att sätta sig ner och prata med varandra. Det här är vanligtvis ett gatukontors uppgift men i Nordanstig där resurser saknas kunde det kanske gå att tillgodose behovet på något fiffigt sätt.

 4. Jag tänkte på Gnarps gatu- och informationsskyltar. Om föreningen kunde driva en dialog med vägföreningar och trafikverk mm för att de dåliga byts ut. Det kan vara svårt för besökare, taxi/fraktföretag, servicepersonal och i värsta fall räddningstjänst att hitta. Vi kanske kan samla ihop ett gäng och göra jobbet åtminstone om nya skyltar köps in. Att det finns skyltar och att informationen är uppdaterad är det som skiljer ett civiliserat samhälle från ett som inte är det.:)

 5. Jag tycker att vi skall lägga ut namnlistor För ett tågstopp i Gnarp. Hur går det med skrivelsen. Synpunkter skall ju vara inne före 15/4.

  • Hej Pelle!
   Skrivelsen är på väg in och vad gäller namnlistor så är detta något vi kommer att ta upp på nästa styrelsemöte vi har nu i maj.

   Mvh AnnSofie

 6. Hejsan!

  Slängde ut en fråga som är väldigt aktuell för både privatpersoner samt för oss övriga företagare här i Nordanstig, och det är att det ska vara lätt att kunna hitta företagare här i Gnarp, men även i Nordanstig i övrigt.

  Då jag driver en liten Digitalbyrå och sysslar med digital marknadsföring så finns kunskap om att förverkliga detta. Har även pratat med Nordanstigs Kommun och Näringslivet där, men att jag då som företagare kan söka medel för att förverkliga detta. Jag vill kunna förverkliga detta, samt en annan tjänst som kom upp i dyningarna av min förfrågan på Gnarps Facebooksida! Men för att kunna förverkliga detta så behövs medel som sagt, speciellt om det inte ska kosta företagarna något i slutänden.

  Hur ser det ut? Finns det medel att söka för att förverkliga detta projekt?

  • Hej Pontus!

   När det gäller att söka någon form av bidrag så är Ulf Sundblad i Bergsjö den du ska prata med.

   Mvh AnnSofie

 7. Finns det någon hjärtstartare i Gnarp?
  Om inte så föreslås en diskussion om att samla in cirka 15.000:- till en sådan. Är förslaget vettigt så bör den vara centralt placerad i Gnarp med personal/öppethållande merparten av dygnets timmar. Givetvis bör det – i så fall – arrangeras en utbildning om hur maskinen används vilket inte är komplicerat då apparaten instruerar användaren.

 8. Jag vill att det på ngt vis ska motioneras för att alla Hundägare och till gagn för även icke hundägare och de som är ute som flanerare,att vi ska få upp Hundlatriner där vi kan lägga våra påsar istället för att ha dem i näven i halva Gnarp och även kan de tappas efter vägen innan man hunnit till ngn tunna hemma.

  Varför inte där även turisterna stannar,vid Statoil,Q8,Stjärnan,Gnarps blommor tex?

 9. Påminnelse ang. styrelsen ordf. mm. på hemsidan alltså.
  Annars tycker ja att ni är perfekt för att föra AllasGnarp framöver….
  Tror att denna förening kommer att bestå.
  Glöm inte att dellegera ut ev. jobb framöver.
  Lycka till!!!
  Tommy Lindberg Trångsund 531
  820 77 Gnarp
  070-687 75 71

 10. Jag har ett förslag till föreningen att verka för utsättande av farthinder på “fartsträckorna” i Gnarp.
  Ex Kyrkvägen från Lindbloms och backen upp.
  Backen upp på Stationsvägen
  Södra vägen mellan Bergesta och Armévägen
  Själv har jag kollat upp gällande att sätta ut farthinder efter Gällstavägen på två ställen och fått svar från Trafikverket hur det ska gå till väga. Förslaget om det kommer att ges till Gällsta bygdeförening.

  • Ber om ursäkt för sent svar.

   Vi tar upp detta på nästa möte om drygt en vecka och återkommer med tankar och refelktioner om detta vid årsmötet.

   Bra förslag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *